Traditioneel Nieuwjaarsconcert 2023

Datum: zondag 22 januari 2023

Locatie: Weeffabriek (voorheen Centrum Hofdael), Molestraat 23, ingang de Bleek

Tijd: 14:30 uur

Op deze zondag staat een traditioneel klassiek concert op het programma waaraan, naast het Haydn Orkest Brabant, Monique van de Ven (piano) en Marc Basten (accordeon) hun medewerking verlenen. Meer over het Haydn Orkest Brabant: klik hier.

Programma

 • Joseph Haydn: Ouverture “l’Isola disabitata”
 • Wolfgang Amadeus Mozart: Pianoconcert nr. 8 in C (KV 246). Soliste Monique van de Ven (piano).
  • Allegro aperto
  • Andante
  • Rondeau: Tempo di Menuetto

Pauze

 • Richard Galliano: “Tango pour Claude” voor accordeon en strijkorkest. Solist Marc Basten (accordeon)
 • Joseph Haydn: Symfonie 3 in G (Hob. I:3)
  • Allegro
  • Andante moderato
  • Menuet
  • Finale: Alla breve

Over Monique van de Ven

Monique van de Ven is een avontuurlijk en expressief pianist. Zij studeerde in Utrecht waar ze de diploma’s Docerend Musicus, Uitvoerend Musicus en de aantekening Kamermuziek behaalde. Ze werd een actief uitvoerend pianist en onderbrak haar carrière met een werkzaam leven in Sierra Leone. Vanaf 2016 ontwikkelde zij de concertserie ‘Uurtje Klassiek’ en maakte een tiental dementievriendelijke TV-uitzendingen.

Monique van de Ven

Ze vormt verschillende actieve duo’s met wie ze naast recitals ook theatrale concerten geeft. Met Frank Brakkee (altviool) ontwikkelde ze het kamermuziekprogramma met verhaal – ‘Romeo en Julia, een modern sprookje in drie bedrijven’. Met Ellen Pieterse (alt/mezzo) gaat in mei hun muziektheatervoorstelling in première: ‘Alma Mahler – De Windbruid’. Met Kadri Merimaa (flamencodans) maakt zij een voorstelling voor kinderen op muziek van Isaac Albeniz. Meer over Monique van de Ven: klik hier.

Over Marc Basten

Marc Basten (17 jr.) speelt nu voor zijn 9de jaar accordeon en heeft les van Otine van Erp op Kunstkwartier Nuenen. Hij is een bevlogen ambassadeur die alle facetten van het accordeon wil leren kennen en presenteren. Hij treedt graag op, zowel solo als in een orkest. Zo doet hij al 8 jaar mee aan het NOVAM Nationaal Solisten Concours en speelt hij al enkele jaren bij het NJAO (Nederlands Jeugd Accordeon Orkest).

Marc Basten

Daarnaast zijn er op initiatief van de Talentstroom Kunstkwartier diverse concerten. Marc heeft een brede muzieksmaak, maar de tango’s van Piazzolla en Galliano hebben wel zijn hart gestolen. Binnenkort speelt hij als solist Adios Nonio samen met Stratums Muziekkorps Sint Cecilia o.l.v. Jaap van Wershoven. In april van dit jaar zal hij zijn eerste internationale optreden spelen samen met dit orkest in Izmir (Turkije).

Tickets

Klik op onderstaand vlakje om tickets direct te kopen. U kunt ook (alleen cash) een entreekaartje kopen aan de zaal.

%d bloggers liken dit: