pianoduo ‘A Due’: Veronika Szirmai-Milkó & Guy de Werd spelen quatre-mains

Zondag 27 februari, 14:30 uur. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo). met pauze.

Veronika Szirmai-Milkó & Guy de Werd
solidair met Oekraine
Programma

Het pianoduo ‘A Due’ (Veronika Szirmai-Milkó & Guy de Werd) speelt quatre-mains :

  • L. van Beethoven (1770-1827) – 6 variaties op het thema “ Ich denke dein” WoO 74
  • E. Grieg (1843-1907) –  Valse Caprice no. 1 en 2 opus 37
  • A. Dvorak (1841 – 1904) – uit “10 Legendes” opus 59 no 1 en 4 en 6

 PAUZE

  • S. Rachmaninoff (1873-1943) Deze Russische componist vertrok al in 1917 naar USA ! – uit 6 Pieces opus 11: Barcarolle, Russian Theme, Romance
  • S. Bortkiewicz (1877-1952) Oekraiense componist ! – uit “Russische Weisen und Tanze” opus 31 no. 1 en 3 en 4 D.
  • David Hicken: “Gemini” www.davidhicken.com

Alle stukken worden vooraf toegelicht.

Over de musici

Veronika Szirmai-Milkó volgde haar muziekopleiding in het voormalige Joegoslavië. In Nederland heeft zij, na een universitaire opleiding Frans met als bijvakken Musicologie en Engels, haar opleiding als muziekpedagoge voortgezet bij Maria Stroo, toenmalig hoofd Pianoafdeling aan het Conservatorium in Groningen. Ook speelde zij kamermuziek in verschillende samenstellingen, zoals trio’s en kwartetten en begeleidde zij zangers. Tot voor kort was zij lid van de European Piano Teachers’ Association (EPTA) waar zij regelmatig in de examenjury plaatsnam. Tegenwoordig is zij voornamelijk werkzaam als pianodocente in haar pianoschool Microkosmos in Nuenen. Met Guy de Werd vormt ze al ruim 10 jaar het pianoduo ‘A Due’.

Guy de Werd volgde zijn muziekopleiding piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gerard Hengeveld en rondde die af als Uitvoerend Musicus. Na deze studie deed hij de aanvullende studie Kamermuziek/Begeleiden aan het Conservatorium in Utrecht. Hij is jarenlang verbonden geweest als pianodocent aan de Muziekschool van het Centrum voor de Kunsten (CKE) in Eindhoven. Tijdens die Eindhovense jaren heeft hij veel concerten gegeven als solist, als begeleider van zangers en instrumentalisten en vormde jarenlang een pianoduo (twee piano’s) met dirigent/pianist Jacques Wijnen. Sinds ruim 10 jaar vormt hij met Veronika Szirmai-Milkó het pianoduo à quatre mains ‘A Due’.

%d bloggers liken dit: