Concert op 2e Paasdag 18 april 2022

18 april 2022, Cultureel Centrum Hofdael, 14:30 uur. M.m.v. leerlingen uit de Talentstroom van KunstKwartier

Voor de tweede keer zullen talenten van KunstKwartier meespelen, en nu ook zingen, met het Haydn Orkest Brabant o.l.v. Jos de Hoon tijdens het traditionele Paasconcert.

Programma

Joseph Haydn (1732-1809) – Ouverture “l’Isola disabitata”

Joseph Haydn (1732-1809) – Andante uit Trompetconcert in Es (solist Oscar van de Sluis)

W.A. Mozart (1756-1791) – Symfonie 1 in Es. KV 16   Molto Allegro – Andante – Presto

Pauze

Carl Stamitz (1645-1701) – Allegro moderato (dl.1) uit Klarinetconcert nr. 3  (solist Brennan de Graaf)

Joseph Haydn (1732-1809) – Symfonie 42 in D  Moderato e maestoso – Andantino e cantabile – Menuet: Allegretto – Finale: Scherzando e presto

Het Haydn Orkest Brabant (HOB) is een projectorkest, opgericht in 2014, dat wordt geleid door dirigent /musicoloog Jos de Hoon. Het orkest wordt per project samengesteld uit musici (amateurs en professionals) uit Zuidoost-Brabant. Zij zijn verbonden aan diverse regionale orkesten, ensembles en muziekscholen. Het Haydn Orkest Brabant biedt ook ruimte aan jonge musici om mee te spelen in het orkest of op te treden als solist met het orkest. Het orkest speelde tussen 2014 en eind 2021 ruim 25 keer in Brabantse kastelen, musea, kerken en zalen. Het zal niet verbazen dat de muziek van Haydn (en zijn tijdgenoten) een centrale plaats inneemt in het repertoire. De komende tijd wil het Haydn Orkest Brabant (ook minder bekende) werken van Haydn en zijn tijdgenoten ten gehore brengen voor een groter publiek. Cultureel Centrum Hofdael in Geldrop is sinds 2020 de thuisbasis van het orkest.

Dirigent Jos de Hoon is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als musicoloog, en  is sinds 25 jaar muziekdocent aan middelbare scholen. Hij speelt als altviolist in diverse amateurorkesten en – ensembles, zoals kamerorkest Alveare Veghel, en was lid van het Valkenswaards kamerorkest en het “Rozen Kwartet” en “Joseph kwartet”. Was lid van de Muziekcommissie van Kasteel Heeswijk en het MuseumReligieuzeKunstUden, en werkte als vrijwilliger bij de Philharmonie Zuidnederland.

Musici: Juliette Bohmer (fluit), Loes de Jong en Mariette van Nuland (hobo), Eric Pijper (fagot), Kees van Vliet en Carla Nijhuis (hoorn), Josine van Heek, Joeske Drost en Henk Godschalk (eerste viool), Jacqueline Wezenberg, Nicole van Vroonhoven en Sylvie van Lanschot (tweede viool), Marco Jansen en Herman Frijlink (altviool), Bea Schoenmakers en Hubert Keuning (cello) en Catrien de  Geus (contrabas).

%d bloggers liken dit: