MatineeCafé ‘De Klos’

Als gevolg van de coronaproblematiek is het geplande MatineeCafé van dinsdag 20 oktober verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Jammer, maar gezond zijn en blijven gaat boven alles. Ook de geplande MatineeCafé later dit jaar gaan daarom niet door.


Op dinsdag 20 oktober staat het tweede MatineeCafé De Klos op het programma.  Het programma begint om 14:00 uur. Vooraf kunt u gebruik maken van een drie-gangen lunch à € 7,- per persoon. Die wordt een uurtje eerder uitgeserveerd. I.v.m. de Coronarichtlijnen is reserveren voor zowel de lunch als het MatineeCafé nodig.  Opgave via mail: p.couturier.cadd@gmail.com

Het MatineeCafé is een ontspannen en onderhoudend middagprogramma in de grote zaal van Centrum Hofdael met een karakteristieke gast. Deze keer verwelkomen wij : Olga Maria Berger. Olga Maria Berger (Lage Mierde, 1952) is in het dagelijkse leven correspondente voor het Eindhovens Dagblad voor Geldrop.

Olga heeft ook verschillende boeken geschreven. Romans voor volwassenen en jeugdboeken. In 2006 won zij met een kort verhaal de Eindhovense literaire stimuleringsprijs. Presentator Eric Kolen zal met haar praten over haar werk als correspondente en schrijfster, maar ook over Olga Maria Berger als persoon.  Natuurlijk kunnen er ook vragen uit het publiek gesteld worden. Naast vragen en antwoorden is er ruimte voor muzikaal entertainment met de muziekkeuze van de gast.

MatineeCafé De Klos is een maandelijks terugkerend programma in Centrum Hofdael, georganiseerd door Cultuur aan de Dommel in samenwerking met Centrum Hofdael, Muziekhuis Hofdael en het Weverijmuseum. Iedereen is van harte welkom. De toegang is GRATIS! Desgewenst kunnen belangstellen voorafgaand aan het MatineeCafé gebruik maken van een drie-gangen lunch à € 7,- per persoon.

I.v.m. de Coronarichtlijnen is reserveren voor de lunch (optioneel) en het MatineeCafé nodig.  Opgave via mail: p.couturier.cadd@gmail.com

Olga Maria Berger
Over Olga Maria Berger

De Geldropse schrijfster Olga Maria Berger schreef jarenlang content voor webpagina’s en tijdschriften. In het dagelijkse leven is zij correspondente voor het Eindhovens Dagblad voor Geldrop.

Publicaties van haar hand zijn: ‘Uitgewist’ (2019), ‘Honger in Homs’ (2015), ‘Koud en teder’ (2015), ‘Valkenogen’ (2013), ‘Iedere dag potvis’ (2013) en ‘De Erfdrager’ (2011).

Voor het Eindhovens Dagblad schreef zij in 2007 het zomerfeuilleton: ‘Een hand en een kus’. In 2006 won zij de Literaire stimuleringsprijs Eindhoven, zowel de juryprijs als de publieksprijs. In 2002 en 2003 bracht zij de ‘Trui’ detectives uit.

%d bloggers liken dit: