Hoogtepunten 2023

Zo. 26 maart 2023 | Matineeconcert

“Van Duist’re krochten tot in Hoge sferen” is de titel van het programma dat vocaal ensemble D R I E S T heeft gezongen. Het ensemble bracht een muzikaal programma op de muziek van Frans van Hoek en voerde de luisteraars mee naar ‘donkere hoeken èn lichte oorden’, waarin het leven werd bezongen van geboorte tot de dood en alles daar tussenin.

Vocaal Ensemble DRIEST

Zo. 12 maart 2023 | Muziek van alle tijden en uit alle windrichtingen

Melocorde was inderdaad grenzeloos. Met een palet aan instrumenten klonken juweeltjes uit de rijke muziekgeschiedenis van over de hele wereld. Van de renaissance tot nu, van Turkije tot Zweden, van kemençe tot sackpipa. Melocorde voerde de luisteraars mee op een reis met vele afslagen. Verrassend door de pure muziek, de taal die we allemaal spreken.

Melocorde

Zo. 26 februari 2023 | Strijkkwartetten

Het Pythagoras Kwartet laat graag strijkkwartetten uit de 18e, 19e en 20e eeuw horen, zowel bekende meesterwerken als onder het stof geraakte pareltjes. Op deze zondag speelde het ensemble ‘Laura & Ludwig’, met werk van Laura Valborg Aulin en Ludwig van Beethoven. De belangstelling voor dit concert was buitengewoon groot.

Pythagoras Kwartet

Zo. 22 januari 2023 | Traditioneel Nieuwjaarsconcert

Het traditionele Nieuwjaarsconcert werd uitgevoerd door het Haydn Orkest Brabant o.l.v. Jos de Hoon. Het evenement in de Weeffabriek (Geldrop) trok ca. 90 luisteraars. Solisten waren:

  • Monique van de Ven (piano) in: “Pianoconcert nr. 8 KV 246 van W.A. Mozart”.
  • Marc Basten (accordeon) in: “Tango pour Claude” van Richard Galliano voor strijkorkest en accordeon.
Monique van de Ven

%d bloggers liken dit: