Hanneke Rouw & Eke Simons

Cellosonates van Gabriel Fauré, Leoš Janáček en Edvard Grieg

Datum: Zondag 19 november 2023 | 14:30 uur

Locatie: ’t Patronaat, Heer van Scherpenzeelweg 14-16, Mierlo

Programma

Gabriel Fauré: Cello Sonata No. 2, Op. 117 in G minor

  • Allegro
  • Andante
  • Finale, Allegro Vivo

Leoš Janáček: Pohádka (sprookje)

Edvard Grieg: Cello sonata, Op. 36 in A minor

  • Allegro agitato
  • Andante molto tranquillo
  • Allegro

Entree

Een kaartje kunt u alvast via onderstaand groene vlakje bestellen of contant afrekenen bij de entree van de zaal.

Over Hanneke Rouw (cello)

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.

Hanneke Rouw

Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.
Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev.
Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Over Eke Simons (piano)

Eke Simons

Pianiste Eke Simons treedt op als soliste en als kamermusicus in Europa. Zij gaf solorecitals in Vredenburg te Utrecht, het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam, tijdens het Grachtenfestival en een jaarlijks tournee in Zweden. Als kamermusicus was Eke o.a. te horen in Konserthuset (Gothenburg), Musikaliska (Stockholm), Theater Carré (Amsterdam) en Concertgebouw (Amsterdam).

Haar concerten worden regelmatig uitgezonden op radio en televisie en komend seizoen treedt zij op in Italië, Duitsland, Zweden, Cyprus en Engeland. In 2013 nam Eke haar solo debuut-CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček, die zeer lovend werd ontvangen in de media.

Eke vormt met slagwerker Konstantyn Napolov het Duo Simons|Napolov, dat zich
specialiseert in hedendaags repertoire. Zij waren o.a. te horen tijdens de Hart en Ziel Lijst 2016 van radio 4, tijdens festivals als Gaudeamus, November Music en Wonderfeel. In september 2018 kwam hun CD uit met werken die voor hen zijn geschreven door o.a. Jan-Peter de Graaff, Moritz Eggert en Yannis Kyriakides.

Als kamermusicus treedt Eke op met o.a. meestercellist Harro Ruijsenaars, bariton Quirijn de Lang en in het JEU pianotrio met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook trad zij op in een duo met de Zweedse pianist Dag Achatz en met de wereldberoemde slagwerker Colin Currie. Daarnaast werkte ze met grotere ensembles zoals het New European Ensemble en het Nederlands Kamerkoor.

Eke voltooide haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2007 bij Geoffrey Madge en David Kuyken en specialiseerde zich aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in liedbegeleiding.

%d bloggers liken dit: