Geelvinck Muziekmusea

De Geelvinck Muziekmusea bestaan al meer dan 25 jaar. Vanaf de opening van het museum in het Geelvinck Hinlopen Huis in 1991 is er steeds jaarlijks tenminste één eigen tentoonstelling gerealiseerd, veelal over thema’s, die aan het 18e/19e-eeuwse huiselijk leven van de elite verbonden zijn. Daarbij worden relevante verbindingen gelegd naar het heden; naast thema’s zoals ‘tafels aan de gracht’ en ‘keurtuinen’, ook de emancipatie van de vrouw en het gedeelde verleden.

Muziekmuseum

Sedert 2004 zijn de musea zich geleidelijk gaan richten op muziek, waarbij de collectie historische piano’s – met name fortepiano – centraal is komen te staan. In 2008 verkreeg het de Sweelinck Collectie (‘s-lands belangrijkste collectie bespeelbare fortepiano’s) onder zijn vleugels. Met klassieke muziek in brede zin – van Oude Muziek t/m eigentijdse composities en cross-overs naar andere culturen – onderscheiden de musea zich van andere musea.

Meer weten?

Meer informatie over de Geelvinck organisatie: klik hier.

Meer informatie over de concertagenda, muzikale topics, evenementen en nieuws kunt u vinden op de website van Geelvinck: klik hier.

%d bloggers liken dit: