Diorama Geldrop 1921

Er wordt momenteel door een 20-tal vrijwilligers aan de realisatie van het Diorama Geldrop 1921 gewerkt. Het motief: in 1921 werd een deel van de gemeente Zesgehuchten bij Geldrop gevoegd. Op initiatief van Stichting Cultuur aan de Dommel wordt nu een diorama gebouwd dat een beeld geeft van een deel van onze gemeente in 1921. Medio december moet het klaar zijn voor publiek.

Corona proof

Het diorama zal van buitenaf (dus corona-proof) te zien zijn in de gang achter de glazen gevel van De Wiele creatief. De Wiele is het creativiteitscentrum Van Geldrop-Mierlo en omgeving, gelegen aan het Cultuurplein, de Bleek in Geldrop (bij de schoorsteen). De organisatie viert dit jaar haar 50 jarig jubileum en heeft er ook een fotowedstrijd aan gekoppeld.

Expositie

Mieke Daraei exposeert in de ruimte op de hoek van de gang van de Wiele en het Weverijmuseum maakt enkele vitrines vrij om een beeld te geven van de wevers van toen.

Lezingen, reserveringen en meer

N.a.v. het diorama, heeft Stichting Cultuur aan de Dommel nog een tweetal lezingen georganiseerd. Voor meer info, deelname en reserveringen: klik op één van de vlakjes hieronder.

%d bloggers liken dit: