Diorama Geldrop 1921

Het Diorama Geldrop 1921 is klaar en te zien in de gang van De Wiele creatief (De Bleek, het pleintje met de grote schoorsteen). Er is 9 maanden lang hard aan gewerkt door zo’n 25-tal vrijwilligers. Het motief: in 1921 werd een deel van de gemeente Zesgehuchten bij Geldrop gevoegd. Op initiatief van Stichting Cultuur aan de Dommel is een diorama gebouwd dat een beeld geeft van een deel van onze gemeente in 1921.

Corona proof

Het diorama zal van buitenaf (dus corona-proof) te zien zijn in de gang achter de glazen gevel van De Wiele creatief. De Wiele is het creativiteitscentrum Van Geldrop-Mierlo en omgeving, gelegen aan het Cultuurplein, de Bleek in Geldrop (bij de schoorsteen). De organisatie viert dit jaar haar 50 jarig jubileum en heeft er ook een fotowedstrijd aan gekoppeld.

Exposities

Mieke Daraei exposeert Iconisch Erfgoed, expressies in textiel van iconische gebouwen in ons dorp. Te zien in de ruimte op de hoek van de gang van de Wiele. Het Weverijmuseum heeft enkele vitrines ingericht met een beeld van weefsels van toen.

Lezingen

De twee lezingen zijn als gevolg van de Coronamaatregelen geannuleerd.

N.a.v. het diorama, heeft Stichting Cultuur aan de Dommel nog een tweetal lezingen georganiseerd. De lezingen gaan niet door, maar voor wie meer achtergrondinfo zoekt, hebben we twee artikelen toegevoegd die in het periodiek Heemkronyk *), editie december 2021 zijn gepubliceerd.

*) De Heemkronyk is het kwartaalblad van de Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten’.

Alle geplande activiteiten gratis toegankelijk

Klik op een van de vlakken hieronder voor meer info over de geplande en afgelaste activiteiten.

%d bloggers liken dit: