Concerten

Concerten organiseren we op verschillende podia in Geldrop en Mierlo.

Kasteel Geldrop

Concerten in de Trouwzaal en/of de Blauwe zaal.

Het kasteel van Geldrop nodigt uit tot uitvoering van klassieke muziek en meer in het bijzonder van kamermuziek in de sfeervolle ambiance, de intimiteit en de verrassend goede akoestiek van de ruimtes. Elk concert vindt plaats in de Trouwzaal en/of de Blauwe Zaal van het Kasteel. Agenda:


Weeffabriek (Geldrop)

Theaterzaal biedt ruimte aan grote orkesten.

De akoestiek van de theaterzaal ‘de Grote Spoel’ van Cultureel Centrum de Weeffabriek is uitstekend. Deze grote zaal biedt ruimte tot max. 150 toehoorders en op het podium is voldoende ruimte voor orkesten en grotere gezelschappen. Onze muzikale partner Haydn Orkest Brabant heeft Cultureel Centrum de Weeffabriek als thuisbasis. Agenda:


Kastanjehof (Geldrop)

Woongebouw Kastanjehof ligt vlakbij het gezellige centrum van Geldrop en winkelcentrum De Coevering. In de ontmoetingsruimte van het woongebouw organiseert de activiteitencommissie/vrijwilligers allerlei activiteiten, o.a. concerten i.s.m. Cultuur aan de Dommel. Er is ruimte voor ca. 60 luisteraars; de toegang geldt ook voor belangstellenden van buiten het complex. Agenda:


’t Patronaat (Mierlo)

Rijksmonument met authentiek podium.

De monumentale zaal van ’t Patronaat met een authentiek podium uit 1920 leent zich uitstekend voor concerten van kamerorkest tot grotere orkesten. De zaal beschikt over een ringleiding voor mensen met gehoorbeperkingen. Er is ruimte voor ca. 80 toehoorders. Agenda:


Heilige Luciakerk (Mierlo)

Orgelconcerten en meer.

Het huidige neo-gotische kerkgebouw en de toren dateren van 1856 en is een Rijksmonument. Het fraai klinkende orgel biedt mogelijkheden voor orgelconcerten en meer, waarvoor Stichting Cultuur aan de Dommel zich gaat inzetten. Agenda:


%d bloggers liken dit: