Interessant


Op de hoogte blijven?

Krijg nieuws direct in je mailbox. Stuur ons een bericht. Klik hier. Kennismaken met onze nieuwsbrief? Klik hier voor de laatste editie.

Hoogtepunten 2022

Ensemble Melos o.l.v. Lucas Vis

Zondag 22 mei | Ensemble Melos | H. Luciakerk (Mierlo)

De meerstemmige muziek die Melos ten gehore brengt, klinkt het mooist in de akoestiek van een kerk. De H.Luciakerk bleek hiervoor meer dan geschikt! Een kleine 40 luisteraars hebben genoten van een repertoire van alle tijden wat resulteerde in een prachtige samenklank.

Iris van Nuland en Alfredo van de Munt

Zondag 08 mei | Moederdagconcert | Centrum Hofdael (Geldrop)

Iris van Nuland, viool (winnares 3e prijs Oscar Backconcours 2022) www.irisvannuland.com en Alfredo van de Munt, piano speelden virtuoos een muzikaal programma met werk van Mozart, Grieg, Mendelssohn, J.S. Bach, Beethoven, Liszt en Paganini. Meer info: klik hier.

I Musici Giovani

Zondag  24 april | Matineeconcert | ’t Patronaat (Mierlo)

Het strijkersensemble “I Musici Giovani” (Den Haag) o.l.v. Harry van der Meer verzorgde een verrassend matineeconcert. Vermeldenswaard is de eigen compositie ‘Druppels’ van de 20 jarige David Goovaerts. De opvoering (een wereldpremière) oogstte veel bijval. Meer info: klik hier.

Haydn Orkest Brabant

Maandag 18 april (2e Paasdag) | Matineeconcert | Centrum Hofdael (Geldrop)

Het Haydn Orkest Brabant o.l.v. Jos de Hoon speelde het uitgestelde ‘Nieuwjaarsconcert’ m.m.v. leerlingen uit de Talentstroom van KunstKwartier. Zij speelden werk van Haydn, Mozart en Stamitz. Meer info: klik hier.

Frans van Tuijl en Henk van Twillert

Zondag 27 maart | Matineeconcert | ’t Patronaat (Mierlo)

Frans van Tuijl, piano, en Henk van Twillert, saxofoon, trakteerden ons op een geweldig muzikaal programma. Op speciaal verzoek liet Henk van Twillert het publiek zien en horen wat hij met een altsax kan. Grote klasse. Meer info over deze musici: klik hier.

Melocorde. Marcel Marcel Snijders, Roland van Abel en Marcel Grotens

Woensdag 16 maart | Midweekconcert | Kasteel Geldrop

Melocorde was grenzeloos. Met een palet aan instrumenten klonken juweeltjes uit de rijke muziekgeschiedenis van over de hele wereld. Van de renaissance tot nu, van Turkije tot Zweden, van kemence tot sackpipa. Melocorde voerde ons mee op een reis met vele afslagen. We werden verrast door pure muziek, de taal die we allemaal spreken. Meer info: klik hier.

Lezing over samengaan Zesgehuchten en Geldrop in 1921

Dinsdag 15 maart, 14:00 uur. Lezing, Weverijmuseum (Geldrop)

N.a.v. het ‘Diorama Geldrop 1921’, heeft Stichting Cultuur aan de Dommel nog een lezing gepland. André Josiassen zal op dinsdag 15 maart in het Weverijmuseum een voordracht met veel beeldmateriaal verzorgen: ‘Samen Verder’Toegang is gratis. Meer info: klik hier.

Zondag 27 februari, 14:30 uur, ’t Patronaat (Mierlo)

A Due (Quatremains pianoduo Veronica Szirmai-Milkó & Guy de Werd) openden het post-coronatijdperk met een heerlijk concert waar maar liefst 80 luisteraars op af kwamen. Ze werden verrast met een fraai concert met muziek van Van Beethoven, Grieg, Dvořák, Rachmaninov, Bortkiewicz en David Hicken.

Hoogtepunten 2021

Ursula Dütschler en Tal Canetti, Kasteel Geldop, 22 september 2021
Ursula Dütschler (piano) en Tal Canetti (cello) speelden werken van Van Beethoven en tijdgenoten.
Duo Antiqua Echo (Tullia Melandri en Evan Buttar), 24 juli 2021
Tullia Melandri (piano) en Evan Buttar (cello) speelden muziek van Mendelssohn, Schumann en Van Beethoven

Wat is er leuker dan een fijn concert mee te maken op zaterdagmiddag in een grote oude pastorietuin anno 1914 in Gemonde. Zoveel enthousiast publiek hadden we echt niet verwacht in wat een uithoek lijkt in ons mooie Nederland. Het tuinconcert in Gemonde (gelegen langs de rivier de Dommel, die stroomt van België tot Den Bosch) werd georganiseerd door de Stichting “Cultuur aan de Dommel” uit Geldrop in samenwerking met haar vaste partner “Museum Geelvinck”- Geelvinck Muziek in Musea. Verder lezen: klik hier.


Hoogtepunten 2020

NaedenNoen, 4 oktober 2020

Het geplande concert van het Vocaal Ensemble NaedenNoen in ’t Patronaat in Mierlo is afgelast wegens de coronaproblematiek. Stichting Cultuur aan de Dommel stelt zich op het standpunt dat bezoekers komen voor een fijne middag en dan niet naar huis mogen gaan met het gevoel dat ze een week later ziek zouden kunnen zijn. In overleg met het gezelschap hebben is een video-opname gemaakt. Die kunt u bekijken en beluisteren. Klik hier voor de opname. U kunt het optreden waarderen met een donatie. Met dank aan Peter Zeinstra voor de opnamen en beeldmontage.

Matineecafé ‘De Klos’, 15 september 2020

Het MatineeCafé is een maandelijks project o.l.v. presentator Eric Kolen. Een sfeervol en vooral onderhoudend programma met een bekende persoon uit onze dorpsgemeenschap. De eerste gast was onze burgemeester Jos van Bree. Met dank aan Peter Ketelaar voor de beeldimpressie en Loekie Ruissen voor haar muzikale bijdrage.

Monumentendag 2020, 13 september 2020

Door de coronaproblematiek konden de monumenten niet allemaal open zijn. Maar wat open kon, was open. Stichting Cultuur aan de Dommel organiseerde i.s.m. verschillende culturele instellingen een muzikale wandeling door Geldrop. Het fraaie weer was mede debet aan een geslaagde dag waar honderden mensen op af zijn gekomen. Met dank aan Noud van Tiem (De Wiele creatief) voor de foto-impressie.

%d bloggers liken dit: