Interessant

Interessant

Hoogtepunten 2021 en 2020: lees verder

Hoogtepunten 2021

Ursula Dütschler en Tal Canetti, Kasteel Geldop, 22 september 2021
Ursula Dütschler (piano) en Tal Canetti (cello) speelden werken van Van Beethoven en tijdgenoten.
Duo Antiqua Echo (Tullia Melandri en Evan Buttar), 24 juli 2021
Tullia Melandri (piano) en Evan Buttar (cello) speelden muziek van Mendelssohn, Schumann en Van Beethoven

Wat is er leuker dan een fijn concert mee te maken op zaterdagmiddag in een grote oude pastorietuin anno 1914 in Gemonde. Zoveel enthousiast publiek hadden we echt niet verwacht in wat een uithoek lijkt in ons mooie Nederland. Het tuinconcert in Gemonde (gelegen langs de rivier de Dommel, die stroomt van België tot Den Bosch) werd georganiseerd door de Stichting “Cultuur aan de Dommel” uit Geldrop in samenwerking met haar vaste partner “Museum Geelvinck”- Geelvinck Muziek in Musea. Verder lezen: klik hier.


Hoogtepunten 2020

NaedenNoen, 4 oktober 2020

Het geplande concert van het Vocaal Ensemble NaedenNoen in ’t Patronaat in Mierlo is afgelast wegens de coronaproblematiek. Stichting Cultuur aan de Dommel stelt zich op het standpunt dat bezoekers komen voor een fijne middag en dan niet naar huis mogen gaan met het gevoel dat ze een week later ziek zouden kunnen zijn. In overleg met het gezelschap hebben is een video-opname gemaakt. Die kunt u bekijken en beluisteren. Klik hier voor de opname. U kunt het optreden waarderen met een donatie. Met dank aan Peter Zeinstra voor de opnamen en beeldmontage.

Matineecafé ‘De Klos’, 15 september 2020

Het MatineeCafé is een maandelijks project o.l.v. presentator Eric Kolen. Een sfeervol en vooral onderhoudend programma met een bekende persoon uit onze dorpsgemeenschap. De eerste gast was onze burgemeester Jos van Bree. Met dank aan Peter Ketelaar voor de beeldimpressie en Loekie Ruissen voor haar muzikale bijdrage.

Monumentendag 2020, 13 september 2020

Door de coronaproblematiek konden de monumenten niet allemaal open zijn. Maar wat open kon, was open. Stichting Cultuur aan de Dommel organiseerde i.s.m. verschillende culturele instellingen een muzikale wandeling door Geldrop. Het fraaie weer was mede debet aan een geslaagde dag waar honderden mensen op af zijn gekomen. Met dank aan Noud van Tiem (De Wiele creatief) voor de foto-impressie.

%d bloggers liken dit: