Agenda

Stichting Cultuur aan de Dommel zal zich in eerste instantie richten op het organiseren van muzikale evenementen met een klassieke signatuur, lezingen en gezellige bijeenkomsten met een speciale gast.

Planning 2020

Door de nieuwe ingrijpende maatregelen om coronabesmettingen tegen te gaan, hebben we met de betrokken organisaties en musici besloten vooralsnog geen concerten te organiseren. We pakken de draad weer op zodra het verantwoord is en volgen de richtlijnen van het RIVM en lokale overheden.

  • AFGELAST. Dinsdag 15 december. Kerstrecital in ’t Patronaat Mierlo: Sytse Buwalda (countertenor), Jean van Vugt (piano) en Berry van Vugt (viool) spelen ‘Klein Kerstfeest bij kaarslicht’. Meer info: klik hier.
  • UITGESTELD. Dinsdag 22 december. Kerstconcert in Kasteel Geldrop: Sophie Wedell (barokviool) en Pieter Jan Belder (klavecimbel, orgel) spelen ‘Landelijke idylle rond Kerst’. Meer info: klik hier.
  • UITGESTELD. Zondag 3 januari. Nieuwjaarsconcert i.s.m. Haydn Orkest Brabant (partner van CadD) en KunstKwartier. Het concewrt is uitgetseld en verschoven naar 2de Paasdag (5 april).

Planning 2021 en later

In het jaar 2021 plannen we telkens de tweede zondag van de maand (door corona niet eerder dan februari op z’n vroegst) voor een matineeconcert in Centrum Hofdael. Momenteel zijn we in gesprek met verschillende exploitanten van podia om meer diversiteit aan repertoire te kunnen presenteren.

De Stichting wil ook elk jaar een groot evenement organiseren. De ambities voor de komende jaren zijn:

  • 2021: Stabat Mater in de Paastijd en het Monumentenfestival 2021 in september.
  • 2022: het Requiem van Mozart in de Paastijd en een speciaal Moederdagconcert in mei.
  • 2023: Bach’s Johannes Passion.
  • 2024: Carmina Burana van Orff.
  • 2025: Die Schöpfung van Haydn.

Werkgroepen

Naast muzikale evenementen wil de Stichting ruimte maken voor andere podiumkunsten. Hiertoe worden werkgroepen geformeerd die zich toeleggen op toneel, cabaret, dans, musical, revue, etc. De Stichting zoekt dan vooral de samenwerking met bestaande organisaties en dan met name naar de mogelijkheden van door-programmering waardoor ingestudeerd werk op meer podia efficiënt voor meer mensen toegankelijk wordt.

%d bloggers liken dit: