Agenda

Stichting Cultuur aan de Dommel zal zich in eerste instantie richten op het organiseren van culturele en muzikale evenementen met een klassieke signatuur, lezingen en gezellige bijeenkomsten.

Naast muzikale evenementen wil de Stichting ruimte maken voor andere podiumkunsten. Hiertoe worden werkgroepen geformeerd die zich toeleggen op toneel, cabaret, dans, musical, revue, etc. De Stichting zoekt dan vooral de samenwerking met bestaande organisaties en dan met name naar de mogelijkheden van door-programmering waardoor ingestudeerd werk op meer podia efficiënt voor meer mensen toegankelijk wordt.

Planning 2021 en later


September

Wo. 22 september. Midweekconcert | 20:00 uur

Ursula Dütschler en Tal Canetti: Muziek van Beethoven en tijdgenoten

Kasteel Geldrop | Entree: € 15,

Ursula Dütschler (forte piano; een kopie Schanz ca. 1800, gebouwd door Thomas en Barbara Wolf in Washington DC) en Tal Canetti (cello) spelen werken van Beethoven, Dussek en Boccherini. Dit concert is het tweede van een maandelijkse cyclus ‘midweekse kasteelconcerten’.


Zo. 26 september. Matineeconcert | 14:30 uur

Inge Frimout-Hei, harp en zang: verrassende combinatie

’t Patronaat (Mierlo) | Entree: € 7,50

Inge Frimout-Hei zingt liederen uit Ierland, Schotland en Wales, waarbij zij zichzelf op de harp begeleidt. Daarnaast zingt Inge Nederlandstalige liederen van o.a. Herman van Veen en laat ze in een aantal solostukken van G.F. Händel en John Thomas horen wat er mogelijk is op een harp. Meer over Inge Frimout: klik op onderstaand vlakje.


Oktober

Zo. 10 oktober.  Matineeconcert | 14:30 uur

Duo Sans Souci: terug naar de Belle Époque

Centrum Hofdael (Geldrop) | Entree: € 8,50

Voor u treden op Lieke Daniels (viool) en Frans van Dalen (piano). Het duo brengt muziek uit de Belle Époque periode (ca. 1900). Zij spelen muziek van o.a. Kreisler, Massenet, Brahms, Grieg en Monti. (Programmering onder voorbehoud; details volgen later).


Wo. 20 oktober | Midweekconcert | 20:00 uur

Ensemble rond Tobias Borsboom: Van Beethovens Egmont ‘Lang leve de Vrijheid

Kasteel Geldrop | Entree: € 15,-.

Tobias Borsboom & Yukiko Hasegawa (piano quatre-mains), Meneka Senn (sopraan) en Simon Mulder (voordracht) presenteren Van Beethoven’s Egmont. Een muzikaal programma gebaseerd op de declamatorische tekst van Franz Grillparzer en het toneelstuk ‘Egmont’ van Johann Wolfgang von Goethe.


Za. 30 oktober | ’t Patronaat, Mierlo

Zangers workshop door Ernst Daniël Smid

Kosten € 35,– per performance; toehoorders €10,–

Ernst Daniël Smid

Wil je graag een keer gecoacht worden door een topzanger?

Op 30 oktober komt Ernst Daniël Smid naar ’t Patronaat in Mierlo om daar coaching te geven aan serieuze amateurzangers, jonge professionals en zangstudenten. Solisten, duo’s en trio’s worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. De workshop richt zich op opera, operette, musical en liedrepertoire (zowel romantisch als Nederlandstalig). De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Rob Mennen.

Solisten, duo’s en trio’s kunnen zich aanmelden.


Zo. 31 oktober. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo). Programma: volgt.


November

Zo. 14 november | Matineeconcert | 14:30 uur

I Musici Giovani

Centrum Hofdael (Geldrop). Entree: € 8,50

Het strijkersensemble I Musici Giovani wordt gevormd door aanstormend klassiek muzikaal talent tussen 16 en 20 jaar van de ‘Vereniging Hofstads Jeugdorkest’ uit Den Haag. www.hofstadsjeugdorkest.nl/orkesten/strijkersensemble/ Programma: volgt.

Wo. 24 november. Midweekconcert | 20:00 uur Kasteel Geldrop Melocorde: Muziek uit alle tijden en alle windstreken Entree € 15,-

Melocorde speelt muziek uit alle windstreken en uit alle tijden. Drie strijkinstrumenten uit verschillende landen en uit verschillende tijden vormen de basis, de Turkse kemence, de Zweedse nyckelharpa en de barokke violone. Met een melodie, gezongen en gestreken, als vertrekpunt reizen we van oost naar west. Van toen naar nu en terug. Op zoek naar sfeervolle eenvoud, naar muziek die is blijven bestaan. Programma: volgt.

Zo. 28 november. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo). Programma: volgt.


December

Zo. 12 december, 14:30 uur. Matineeconcert, Centrum Hofdael (Geldrop). Met Frederic Voorn (piano). Programma: volgt.

Medio december. Diorama Geldrop 1921, te zien in de gang van De Wiele creatief (aan het Cultuurplein, de Bleek – bij de schoorsteen).

Naar aanleiding hiervan zullen leden van de Heemkundekring in december een viertal lezingen verzorgen. Het Weverijmuseum plant een tentoonstelling met stalen die 100 jaar geleden in Geldrop werden geweven. Mieke Daraei plant een tentoonstelling van eigen werk (textiele vormgeving) met als thema ‘de iconische gebouwen in onze dorpskernen’.

Zo. 26 december. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo). Programma: volgt.


Januari

Zo. 2 januari, 14:30 uur. Nieuwjaarsconcert, Centrum Hofdael (Geldrop).

Traditioneel luidt een concert van het Haydn Orkest Brabant het nieuwe jaar in. Het orkest o.l.v. Jos de Hoon speelt bij voorkeur muziek van Joseph Haydn, maar brengt bij elk optreden ook werk van andere componisten ten gehore. Speciale gasten bij dit concert zijn o.a. leerlingen van de Talentstroom van KunstKwartier.

Zo. 30 januari, 14:30 uur. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo).

Programma volgt.


%d bloggers liken dit: