Agenda

Stichting Cultuur aan de Dommel zal zich in eerste instantie richten op het organiseren van culturele en muzikale evenementen met een klassieke signatuur, lezingen en gezellige bijeenkomsten.

Naast muzikale evenementen wil de Stichting ruimte maken voor andere podiumkunsten. Hiertoe worden werkgroepen geformeerd die zich toeleggen op toneel, cabaret, dans, musical, revue, etc. De Stichting zoekt dan vooral de samenwerking met bestaande organisaties en dan met name naar de mogelijkheden van door-programmering waardoor ingestudeerd werk op meer podia efficiënt voor meer mensen toegankelijk wordt.

Planning 2021 en later

Juni

Za. 26 juni. Zangersworkshop, ’t Patronaat (Mierlo)

De zangersworkshop gaat door! Het wordt een mooi en gevarieerd programma van Lassus tot Händel. De docenten Ien Bouwmans en David van Ooijen hebben er veel zin in.

Er is nog plaats voor toehoorders; zowel in de ochtend als in de middag.

Entrée voor toehoorders (incl. koffie en thee):
10.00-13.00: € 7,50
14.00-17.30: € 10,00 (inclusief slotconcert/presentatie)
10.00-17.30: € 20,00 (inclusief lunch en slotconcert/presentatie                   
17.30 nazit

Aanmelden kunt u bij Anne Heuvelmans: vaneckpoppe@yahoo.com

Meer info over deze workshop: 


Juli

Donderdag 1 juli, 19:30 uur. Midweekconcert, Kasteel Geldrop. Entree: € 17,50

Sophie Wedell (barokviool) en Pieter Jan Belder (klavecimbel en kistorgel) verzorgen een idyllisch avondconcert in Kasteel Geldrop. Op het programma staan werken van Heinrich Ignaz von Biber, Jan Pieterszn Sweelinck, Arcangelo Corelli, Domenico Scarlatti, Francesco Maria Veracini en Johann Sebastian Bach. Toegangskaarten bestelt u via Museum Geelvinck, partner van Stichting Cultuur aan de Dommel. Gedetailleerde info:

Zaterdag 24 juli, 15:00 uur. Tuinconcert, Gemonde. Entree: € 9,00

Tullia Melandri (piano) en Evan Buttar (cello) verzorgen een openluchtconcert in de pastorietuin van de St.Lambertuskerk in Gemonde (St. Lambertusweg 122, postcode 5291 AD). Op het programma staan werken van Felix Mendelssohn, R. Schumann en Ludwig van Beethoven. Toegangskaarten bestelt u via Museum Geelvinck, partner van Stichting Cultuur aan de Dommel. Gedetailleerde info:


September

Zo. 5 september, 14:00 – 14:30 uurHofdael Open

Kort optreden van een strijkerskwartet van Haydn Orkest Brabant tijdens het Hofdael Open (Geldrop). Het kwartet wordt gevormd door Monique Greefkes, Bekkie Doornweerd, Jos de Hoon en Lyan Dommisse.

Het precieze programma zal na de eerste repetities bekend zijn. In elk geval zal muziek van Haydn vertolkt worden. Toegang is gratis. Meer info: klik op ‘Hofdael Open’.

Zo. 12 september, 12:00 – 17:00 uur, Monumentenfestival

Verschillende activiteiten en muzikale optredens staan vanaf 12:00 uur gepland in Mierlo (’t Patronaat, de heilige Luciakerk, het Oude Raadhuis en de Standerd Molen) en Geldrop (Weverijmuseum, St. Brigidakerk, Kasteel, Centrum Hofdael). Alle informatie vindt u binnenkort op de website van Stichting Open Monumentendag:

Uw speciale aandacht vragen we voor een concert van het Haydn Orkest Brabant om 12:00 uur in ’t Paronaat Mierlo) en om 14:30 uur in Centrum Hofdael (Geldrop) met medewerking van Eva Zuidervaart, Florine Haagh en Julia Nefedov, allen jonge en zeer getalenteerde musici. Toegang is gratis.

Klik op onderstaande vlakjes voor meer (voorlopige) info over de dag en de muzikale programma’s (voor zover nu bekend):

Om 16:00 uur staat in de Brigidakerk een orgelconcert gepland. Programma volgt.

Wo. 22 september. Midweekconcert, Kasteel Geldrop. Entree: € 17,50

Ursula Dütschler (forte piano) en Frank Wakelkamp (cello) spelen werken van Bach en zonen (gamba sonates van vader en zoon C.PH.E.) en Beethoven (de cello sonates). Daarnaast spelen zij een Barok programma met sonates van Vivaldi, Klein en Hertel.
Dit concert is het eerste van een maandelijkse cyclus ‘midweekse kasteelconcerten’. Meer over Ursula Dutschler en Frank Wakelkamp: klik op onderstaand vlakje.

Zo. 26 september, 14:30 uur. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo). Entree: € 7,50

Inge Frimout-Hei zingt liederen uit Ierland, Schotland en Wales, waarbij zij zichzelf op de harp begeleidt. Daarnaast zingt Inge Nederlandstalige liederen van o.a. Herman van Veen en laat ze in een aantal solostukken van G.F. Händel en John Thomas horen wat er mogelijk is op een harp. Meer over Inge Frimout: klik op onderstaand vlakje.


Oktober

Zo. 10 oktober, 14:30 uur. Matineeconcert, Centrum Hofdael (Geldrop). Met Duo Sans Souci. Voor u treden op Lieke Daniels (viool) en Frans van Dalen (piano). Het duo brengt muziek uit de Belle Epoque periode (ca. 1900). Programma: volgt.

Wo. 20 oktober. Midweekconcert, Kasteel Geldrop. Met Tobias Borsboom & Yukiko Hasegawa (piano quatremains), Simon Mulder (voordracht) en Meneka Senn (sopraan). Het kwartet brengt ‘Egmont’ van Beethoven. Meer informatie: volgt.

Zo. 31 oktober. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo). Programma: volgt.


November

Zo. 14 november, 14:30 uur. Matineeconcert, Centrum Hofdael (Geldrop). Met het strijkersensemble I Musici Giovani, aanstormend klassiek muzikaal talent tussen 14 en 16 jaar van de ‘Vereniging Hofstads Jeugdorkest’ uit Den Haag. Programma: volgt.

Wo. 24 november. Midweekconcert, Kasteel Geldrop. Met het Ensemble Brevis. Programma: volgt.

Zo. 28 november. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo). Programma: volgt.


December

Zo. 12 december, 14:30 uur. Matineeconcert, Centrum Hofdael (Geldrop). Met Frederic Voorn (piano). Programma: volgt.

Medio december. Diorama Geldrop 1921, te zien in de gang van De Wiele creatief (aan het Cultuurplein, de Bleek – bij de schoorsteen).

Naar aanleiding hiervan zullen leden van de Heemkundekring in december een viertal lezingen verzorgen. Het Weverijmuseum plant een tentoonstelling met stalen die 100 jaar geleden in Geldrop werden geweven.

Zo. 26 december. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo). Programma: volgt.


Januari

Zo. 2 januari, 14:30 uur. Nieuwjaarsconcert, Centrum Hofdael (Geldrop).

Traditioneel speelt het Haydn Orkest Brabant haar nieuwjaarsconcert. Programma: volgt.

Zo. 30 januari, 14:30 uur. Matineeconcert, ’t Patronaat (Mierlo).

Programma volgt.


%d bloggers liken dit: