Meer over I Musici Giovani

Het Strijkersensemble ‘I Musici Giovani’ bestaat uit aanstormend klassiek muzikaal talent tussen 14 en 18 jaar van de ‘Vereniging Hofstads Jeugdorkest (VHJO) uit Den Haag, het oudste en grootste jeugdorkest ter wereld, opgericht in 1923. De leden van het ensemble worden geselecteerd uit het grootste orkest binnen de vereniging, het Jeugdorkest (voor jeugd tussen 14 en 25 jaar).

I Giovanni speelde (i.s.m. organist Axel Wenstedt) in 2018 een tournee in Duitsland: Eisenach, Bachkerk en Bachhaus, Weimar Jakobskerk, Meiningen Schloss Elisabethburg, Arnstadt Bachmuseum en Bachhaus). In augustus dit jaar maakte het ensemble een tournee van zes optredens in Noord-Frankrijk (o.a. in de kerken van Avioth, Marville, Montmedy).  Ook speelden zij in september 2020 tijdens de opening van het Scheveningse Oranjehotel voor de Nederlandse TV, in het bijzijn van de koning.

Dirigent Harry van der Meer

Barokviolist en dirigent Harry van der Meer speelde vele jaren in de orkesten van bekende barokdirigenten, geeft nog veel masterclasses en lezingen en dirigeert enkele jeugdorkesten in Den Haag, o.a. La Tempesta. In 2018 gaf hij les aan de strijkers van het jeugdorkest van de Wiener Philharmoniker en het Jeugdorkest in Toulouse.

De musici: Viool: Ester Dingemanse (concertmeester), Aiden de Wit, Isabel Plaat, Jaap Stutterheim, Jurre Veen, Maimoene Verschuijl, Megan Currie, Sabine Beishuizen.  Altviool: David Goovaerts, Merel van Looij, Tal Steenwijk. Cello: Emmie Stutterheim, Jesper van Berkel, Noah Frinking. Klavecimbel: Axel Wenstedt.

Meer info over het strijkersensemble: klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: