Over het Linden Ensemble

Inge Smulders

A

Angela Neijmeijer-Leloux

A

Wilbert Neijmeijer

A

Wim van den Hoek

A

Leo Caspers

Inge Smulders (viool) begon op jonge leeftijd met vioolles bij o.a. Renee Klaassen in Harderwijk. Haar eerste orkestervaring deed zij op bij het Harderwijks Strijkorkest.  Zij studeerde muziektherapie in Enschede aan het Artez conservatorium en had onder meer piano en zang als bijvakken. In deze tijd has zij vioolles van Albert Borgers. Sinds haar afstuderen is zij werkzaam als therapeut in de regio Eindhoven. Zij speelde onder meer in het Utrechtse Bach-orkest de Kleine Johannes en vanaf 2010 in SymfonieOrkestEindhoven als plaatsvervangend concertmeester.

Angela Neijmeijer-Leloux (altviool) begon op 8-jarige leeftijd met vioolles. Ze studeerde o.a. bij D.J. Walta en Remy Baudet. Studeerde geneeskunde in Nijmegen en deed daarna de opleiding tot gynaecoloog. Speelde o.a. in Het Nijmeegs Studentenorkest, het Nijmeegs Strijkersensemble, het Nederlands Studenten Kamerorkest en het Symfonieorkest Eindhoven. Ze is momenteel concertmeester van het Valkenswaards Kamerorkest en lid van het Autunno-ensemble. Sinds enkele jaren speelt ze ook altviool.

Wilbert Neijmeijer (cello) begon op 8 jarige leeftijd met cellolessen en studeerde o.a. bij Jaap ter Linden, Tibor de Machula en Marien van Staalen. Hij nam in diverse kamermuziekensembles deel aan masterclasses op het Orlando Festival. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de universiteit Twente en aansluitend werkte hij vele jaren bij Philips. Naast zijn werk als ingenieur is hij altijd actief geweest als amateurmuzikant. Hij voert de celli aan in het SymfonieOrkestEindhoven, en speelt daarnaast op ad hoc basis in diverse ensembles. Op kasteel Heeswijk speelde hij eerder het celloconcert in C van Haydn met het HaydnOrkestBrabant o.l.v. Jos de Hoon.

Wim van den Hoek (piano) studeerde scheikunde en piano.  Was werkzaam als scheikundige bij Philips en volgde daarnaast pianolessen bij o.a. Hans Osieck, Ineke Bosch en Ruud van den Brink. Hij was regelmatig deelnemer bij de kamermuziek-cursussen in het Zwitserse Verbier.  Als solo- en kamermuziekpianist heeft  hij diverse keren op Kasteel Heeswijk gespeeld en bij KunstKring de Kempen. Hij speelde bij het SymfonieOrkestEindhoven de pianopartij in de orgelsymphonie van Saint-Saens. 

Leo Caspers (contrabas) begon ruim 40 jaar geleden met viool spelen bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Oosterhout. Dit was het startschot voor een continue reeks activiteiten op viool, altviool, basgitaar en contrabas in salonorkesten, symfonieorkesten, strijkkwartetten, jazz-combo’s en kamermuziekgezelschappen. Sinds 2019 leidt hij de bassen in het SymfonieOrkestEindhoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: