Haydn Orkest Brabant (om 14:15 uur in Geldrop)

Op zondag 12 september 2021 (Cultureel Centrum Hofdael, Geldrop) speelt het Haydn Orkest Brabant haar traditionele Monumentendagconcert. Het concert begint om 14:15 uur. De entree is gratis.

Het Haydn Orkest Brabant is een middelgroot projectorkest (20 musici) dat per project door dirigent en musicoloog Jos de Hoon en Axel Wenstedt (klavecinist, orgel en fortepianist) wordt samengesteld uit musici (amateurs en professionals) uit Zuid-Oost Brabant. Zij zijn verbonden aan verschillende regionale orkesten, ensembles en opleidingsinstituten. Het zal niet verbazen dat de muziek van Haydn (en zijn tijdgenoten) een centrale plaats inneemt in het repertoire.

Podium voor jong talent

Het Haydn Orkest Brabant biedt ook speelruimte aan (jonge) solisten en begeleidt ze ook. Een samenwerking met o.a. KunstKwartier leidde ertoe dat leerlingen uit de Talentstroom van KunstKwartier en andere jonge talenten via het Haydn Orkest hun weg naar het publiekspodium vinden.

Op Monumentendag 2021 zullen verschillende jonge solisten voor het ‘grote publiek’ hun muzikale opwachting maken. Achtereenvolgens zijn dat Brennan de Graaf (klarinet), Axel van de Sluis (saxofoon) en Julia Nefedov (piano) voor de pauze. Na de pauze staan Birgit van den Eijnden (piano), Thijn Mariman (trombone), Eva Zuidervaart (piano) en Florine Haagh (viool) geprogrammeerd.

V.l.n.r. Brennan de Graaf, Axel van de Sluis, Julia Nefedov, Birgit van den Eijnden, Thijn Mariman, Eva Zuidervaart en Florine Haagh.

Dirigent Jos de Hoon

Dirigent Jos de Hoon is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als musicoloog en ruim 25 jaar werkzaam als muziekdocent op middelbare scholen. Hij speelt als altviolist in kamerorkest Alveare (Veghel). Sinds 2016 is hij dirigent van het Haydn Orkest Brabant dat haar thuisbasis heeft in Cultureel Centrum Hofdael in Geldrop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: