Boxtelse Cantorij: lezing en matineeconcert

Datum en tijd: Zondag 28 november 2021 | 15:00 uur

Locatie: ’t Patronaat en de H.Luciakerk

Entree: Een entreekaartje voor dit dubbel-programma kost € 7,50. Zowel voor als na het programma is in de foyer gelegenheid voor een kopje koffie, thee of een drankje. U kunt kaartjes reserveren t/m zondag 28 november, 14:00 uur, daarna contant bij de entree van ’t Patronaat

Boxtelse Cantorij

Programma

15:00 uur. LEZING (in ’t Patronaat) door Wil Barten. Aansluitend: Carolservice (in de H.Luciakerk).

Wil Barten zal spreken over de Anglicaanse kerkmuziek in al zijn facetten. Omdat hij ruim 25 jaar regelmatig als vervangend zanger meegezongen heeft in het koor van de beroemde kathedraal van Canterbury kan hij uit eigen ervaring putten. Omdat ook de Boxtelse Cantorij tijdens de lezing verschillende vormen van Anglicaanse kerkmuziek zal laten horen, wordt het geen droge opsomming van feitjes maar een levendig en boeiend geheel. Aan bod komen de verschillende vormen van de Anglicaanse liturgie, zoals o.a. de Evensong en de Carolservice.
Op het eind van de lezing zal Wil Barten met de aanwezigen een Engelse hymn
instuderen, waarmee later in de kerk de Carolservice zal worden afgesloten.

De Boxtelse Cantorij

De Boxtelse Cantorij is een kamerkoor dat in 1969 werd opgericht door de huidige dirigent Wil Barten. Inmiddels is het ensemble uitgegroeid tot een koor met internationale bekendheid en bestaat deze maand 52 jaar! Vanaf de oprichting ging de Cantorij zich specialiseren in koormuziek uit de Renaissance en Anglicaanse kerkmuziek uit heden en verleden. Het koor geeft veel concerten in binnen- en buitenland en heeft veel radio- en tv-opnames gemaakt. De Cantorij heeft reeds 13 keer het kathedrale koor van Canterbury vervangen door Evensongs te zingen in die indrukwekkende kathedraal, geheel volgens de Anglicaanse traditie.

Wil Barten

Dirigent Wil Barten studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Brabants
Conservatorium. Naast het dirigeren van verschillende koren arrangeert en componeert hij voornamelijk koormuziek. Sinds 1989 zingt hij als vervangend countertenor (Deputy Layclerk) in het kathedrale koor van Canterbury. Hij heeft zich verdiept in het verschijnsel “Evensong” en verzorgt regelmatig cultuurreizen naar Canterbury , waar hij rondleidingen geeft in en rondom de kathedraal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: